2019.03.25

Ilyen volt 2014.

Január

5-én az év első bajnokiját a Lazio vendégeként egy 1:0-ás vereséggel kezdtük. 9-én számunkra a nyolcaddöntőkkel folytatódott az Olasz Kupa. Udinében 1:0-ra kikaptunk, így innentől már csak a bajnokság maradt a csapatnak. 12-én a Chievo látogatott Milánóba, és Paloschi már a 8. percben vezetést szerzett a vendégeknek. 4 perc múlva Nagatomo (mint később kiderült Január egyetlen góljával) egyenlíteni tudott, és ezután több gól már nem is esett a mérkőzésen. Ez volt az őszi szezon utolsó találkozója, és az Inter 20 ponttal lemaradva az első Juventus mögött 32. ponttal az 5. helyen várhatta a folytatást. (A negyedik Fiorentinának 37 pontja volt ekkor.) 15-én Alvaro Pereirát kölcsönvette két évre a brazil Sao Paulo. A szerződésben egy 7 millió eurós opció szerepelt. 19-én a Genoa – Inter meccs 1:0-ra, majd 26-án az Inter – Catania találkozó 0:0-ra végződött. 22-én Thohir megvétózta a Juventussal kötendő Guarin-Vucinic cserét. Így a montenegrói támadó helyett Ruben Botta tért vissza a livornói kölcsönből. 28-án a Torino szélső védője Danilo D’Ambrosio érkezett 1.75millió euró + Matteo Colombi játékjogáért. A hónap utolsó napján végül megköttetett a régóta várt üzlet. A brazil válogatott Hernanes 15 millió (13+2 bonusz) euróért a Laziotól az Interbe szerződött. Ugyanezen a napon Belfodil a Livorno csapatához, Longo pedig a spanyol Rayo Valecanohoz került kölcsönbe.

Február

2-án a Juventus – Inter bajnokin 3:1-re kikaptunk. A mérkőzésen csak Rolando tudott szépíteni a második félidő közepe felé. 7-én Thohir menesztette Marco Branca sportigazgatót. Két nap múlva Samuel bomba fejesével vertük hazai pályán a Sassuolo csapatát. 16-án Palacio és Icardi voltak eredményesek Firenzében, ahol 2:1-re sikerült legyőznünk a lilákat. A hónap utolsó meccsére 23-án a Cagliari érkezett a Giuseppe Meazza stadionba. Pinilla 11-esére Rolando tudott válaszolni, és így 1:1 lett a végeredmény.

Március

2-án egy 0:0-ás Roma – Inter mérkőzéssel indult a hónap. 3 nap múlva hivatalossá vált, hogy Nemanja Vidic nyártól az Inter védője lesz. 9-én Cambiasso találatával győztük le 1:0-ra a Torinot hazai pályán. 16-án a Verona – Inter bajnoki Palacio és Jonathan góljaival 2:0-re végződött. 23-án hazai pályán szenvedtünk vereséget az „örökös mumus” Atalantától. Bonaventura góljára még Icardi tudott válaszolni, ám a 90. percben a fiatal olasz támadó újra gólt szerzett ellenünk, így aztán 2:1-re kikaptunk. 3 nap múlva hétkőzi fordulót rendeztek, ahol hazai pályán egy gól nélküli döntetlent játszottunk az Udinese ellen. 30-án Hernanes és Palacio góljaival már 2:0-ra vezettünk az első félidőben a sereghajtó Livorno otthonában, ám a végeredmény sajnos csak 2:2 lett. 31-én Cristian Chivu és a klub 7 év közös munka után közös megegyezéssel felbontotta a szerződését.

Április

4-én Icardi kétszer is vezetést szerzett az Inter-Bologna bajnokin, de a végül ismét csak egy 2:2-es döntetlenre futotta a csapatnak. 13-án egy rég nem látott 4:0-s győzelmet láthattak a szurkolók. A Sampdoria vendégekén érte el ezt a sikert a csapat, a gólokat Icardi(2), Samuel és Palacio szerezték. 20-án ezúttal a Parma ellen egy újabb idegenbeli győzelem következett. Ezen a találkozón Rolando és Guarin góljaival lett 2:0 a végeredmény. Egy hét múlva a Napoli érkezett a San Siro stadionba, és egy gól nélküli döntetlennel zárta az áprilist a csapat.

Május

4-én a Milan – Inter városi derbyn 1:0-ra kikaptunk. 11-én a szezon utolsó nagyobb győzelmét arattuk hazai pályán a Lazio ellen. A 2. percben már vezetést szerzett a fővárosi alakulat, de Palacio duplája mellett még Icardi és Hernanes is gólt tudtak szerezni, így 4:1 lett a végeredmény. 18-ás végül befejeződött a bajnokság. A Chievo otthonában kaptunk ki 2:1-re. A gólunkat Andreolli szerezte, majd az ex-interes nigériai támadó Obinna válaszolt két góllal. Így végül az 5. helyen zártuk a bajnokságot, ami újra Európa Ligás indulást jelentett.

Június

30-án lejárt a szerződése az alábbi játékosoknak/legendáknak: Cambiasso, Samuel, Milito, Zanetti, Castelazzi és a kenyai Mariga. Gaby Mudingayi szerződését pedig közös megegyezéssel felbontottuk. Rolando a Portóhoz, Wallace pedig a Chelsea csapatához tért vissza a kölcsön szerződés lejártával.

Július

2-án a Torino kapusa Tomasso Berni lett Castelazzi utódja. 4-én a közös tulajdonból visszavásároltuk a Bolognától Rene Krhint. Az üzlet része volt Alessandro Capello is. Ugyanezen a napon megkezdődött Appianóban a nyári felkészülés. 7-én 4 millió euróért eladtuk a Cagliarinak Simone Benedettit. Másnap a Romától kölcsön vettük Dodót. 9-én elutazott a magaslati edzőtáborba a keret. 13-án Palacio pályára lépett az elvesztett VB döntőn. Két nap múlva kölcsön vettük a Rubin Kazantól a francia M’Vilát. Másnap az első felkészülési meccsen 6:1-re vertük a Trentino Team együttesét. A gólokat Icardi-2, Bonazzoli-2, Jonathan és Jesus szerezték. 20-án Mbaye góljával 1:0-ra legyőztük a Prato csapatát. 3 nap múlva elutazott a csapat az USA-ba, az International Champions Cup-ra. 27-én a Real Madriddal egy 1:1-et (gól: Icardi), 30-án pedig a Manchester Uniteddel egy 0:0-át játszottunk. A hónap végén a Serie-A sorsolását is lebonyolították.

Augusztus

2-án az USA túra utolsó mérkőzésén Vidic és Nagatomo góljaival a Roma csapatát vertük 2:0-ra. 4-én kölcsön vettük Osvaldot a Southamptontól. 6-án Taider a Sassuolohoz került kölcsön, 9-én pedig mi vásároltuk meg a Cardifftól Gary Medelt 7 millió euróért. 8-án az Izlandi Stjarnan csapatát sorsolták nekünk az Európa Ligában. 10-én Frankfurtban kaptunk ki 3:1-re. Az inter gólját Ruben Botta szerezte. 13-án Laxaltot adtuk kölcsön az Empolinak. Másnap pedig a görög PAOK csapatával játszottunk egy 0:0-ás döntetlent. 20-án az Európa Liga selejtező első mérkőzésén Stjarnan – Inter 0:3 (Icardi, Dodo, D’Ambrosio) A visszavágóra 28-án került sor, ahol 6:0-ra győztünk. A góljainkat Kovacic-3, Icardi-2 és Osvaldo szerezték. Másnap a csoprtmeccsek sorsolásán a St.Etienne, Dnipro, Qarabag hármast sorsolták a csoportunkba. 31-én egy Torino - Inter bajnokival elkezdődött a Serie-A is. A mérkőzés viszont csak egy 0:0-s döntetlent hozott. A hónap végére még kölcsön lettek adva az alábbi játékosok: Alvarez (Sunderland), Crisetig, Longo (Cagliari), Botta, Schelotto, Biraghi, Bradi (Chievo), Silvestre, Duncan (Sampdoria), Benassi (Torino), Bianchetti (Verona).

Szeptember

A hónap első felében EB selejtezőket rendeztek, így nem voltak mérkőzések. 14-én a Sassuolo elleni tavaly őszi találkozó szinte megismétlődött, hiszen ismét 7:0-ra nyertünk. A góljainkat Icardi-3, Osvaldo-2, Kovacic és Guarin jegyezték. 4 nap múlva az Europa Liga küzdelmek is megkezdődtek a Dnipro-Inter találkozóval, ahol D’Ambrosio góljával 1:0-ra győztünk. 21-én Palermóba látogattunk, ahol a mérkőzés 3. percében már vezetett a hazai csapat, és ahol Kovacic csak egyenlíteni tudott. 3 nap múlva a hétközi fordulóban Osvaldo és Hernanes góljaival 2:0-ra vertük hazai pályán az Atalanta együttesét. 28-án egy megalázó vereségbe futott bele a csapat hazai pályán a Cagliari ellen. Sau góljára még tudott válaszolni Osvaldo, ám ezután Ekdal egy mesterhármast gurított nekünk, így 4:1-re kikaptunk.

Október

2-án az azeri Qarabag érkezett Milánóba. A mérkőzésen D’Ambrosio és Icardi góljaival 2:0-ra győztünk. 3 nap múlva Firenzében kikaptunk 3:0-ra. 19-én pedig 2:2-t játszottunk a Napoli csapatával hazai pályán. Callejon kétszer is vezetést szerzett, de előbb Guarin, majd Hernanes is egyenlíteni tudott. 23-án Massimo Moratti lemondott tiszteletbeli elnöki címéről. Vele együtt az alelnök Angelomario Moratti is lemondott. Még aznap este az Európa Ligában az Inter-Saint Etienne mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. 26-án és 29-én két 1:0-ás győzelem (Előbb idegenben a Cesena, majd hazai pályán a Sampdoria ellen) következett. Mindkét meccsen Icardi 11-esaiből születtek a gólok.

November

1-én egy újabb szégyenfolt következett. Az 5 ponttal utolsó Parma vendégeként kaptunk ki 2:0-ra. 6-án a St.Etienne - Inter találkozó Dodó góljával 1:1-re végződött. 3 nap múlva Icardi duplázott az Inter – Verona összecsapáson, de sajnos a Verona a 90. percben kiegyenlített, így 2:2 lett a végeredmény. Ez már Thohirnak is sok volt, és 14-én menesztette Walter Mazzarri vezetőedzőt. Másnap a csapat egykori sikeredzője Roberto Mancini tért vissza az Inter kispadjára. 23-án Mancini egy városi derbyn mutakozott be, és Obi egyenlítő góljával 1:1-re végződött a  Milan Inter bajnoki. 26-án a Dnipro látogatott a San Siróba, ahol Kuzmanovic majd Osvaldó góljaival 2:1-re legyőztük az ukrán csapatot. 30-án  a fővárosi Olimpico stadionban 4:2-re kaptunk ki a remek formában játszó Romától. 1:0-nál még Ranocchia, majd 2:1-nél Osvaldo is tudott egyenlíteni,  ám később már csak Pajnic tudott két gólt szerezni.

December

7-én az Udinese csapatával a volt edzőnk Andrea Stramaccioni érkezett Milánóba. Icardi szerzett vezetést, de az Udinese két góllal is válaszolt, így egy 2:1-es vereséggel zárult a mérkőzés. 11-én 12 ponttal megnyertük az Európa Liga csoportunkat, miután Bakuban egy 0:0-s döntetlent játszottunk a Qarabag ellen. 4 nap múlva a skót Glasgow Celticet sorsolták tavaszi ellenfélnek a 16 közé jutásért.  Még aznap este a Chievo vendégeként Kovacic és Ranocchia góljainak köszönhetően 2:0-ra nyertünk. 21-én a Lazio elleni hazai bajnokival ért véget a bajnokság 2014-re. A félidőben már 2:0-ra vezettek a vendégek, de a második félidőben előbb Kovacic lőtt egy fantasztikus kapásgólt, majd Palacio is betalált, így 2:2-re végződött a találkozó. December 30-án Marokkóban a PSG elleni barátságos meccsen 1:0-ra kaptunk ki.

Főlap

Legutóbbi mérkőzés
Következő mérkőzések
vasárnap, 31 március 2019
Inter vs Lazio
00:00 | Giuseppe Meazza stadion, Milánó
vasárnap, 7 április 2019
Inter vs Atalanta
00:00 | Giuseppe Meazza stadion, Milánó
Serie-A tabella
Pos Team Pl Pts
1. Juventus 27 75
2. Napoli 27 57
3. Inter 28 53
4. AC Milan 28 51
5. AS Roma 27 47
6. Torino 27 44
7. Atalanta 27 44
8. Lazio 26 42
9. Sampdoria 27 39
10. Fiorentina 27 37
11. Parma 27 33
12. Sassuolo 27 32
13. Genoa 27 30
14. Cagliari 26 27
15. Udinese 26 25
16. SPAL 27 23
17. Empoli 27 22
18. Bologna 26 18
19. Frosinone 27 17
20. Chievo 27 10
BL csoportkör
Pos Team Pl Pts
1. Barcelona 6 14
2. Tottenham 6 8
3. Inter 6 8
4. PSV 6 2
Ki olvas minket

Oldalainkat 205 vendég és 0 tag böngészi

Hirdetés