2018.12.09

Mazzarri /

Tanulmányoztuk a Saint-Etienne játékát, elmondhatjuk, hogy remekül teljesítenek a Francia ligában mivel ki is vívták az elismerésünket. Ha a történelmet nézzük, ez a csapat az egyik legnagyobb név a Francia labdarúgásban. Jelenleg igen képzettek, jól bánnak a labdával így óvatosnak kell lennünk majd a találkozón.

Azt a játékot szeretnénk nyújtani, amit a Napoli ellen is mutattunk, taktikai és mentális szempontból egyaránt. Most is, mint mindig, csak és kizárólag erre a meccsre összpontosítottuk a figyelmünk. Nincs is igazából időnk más dolgokon agyalni. Próbálom a legjobbat előhozni a játékosaimból.

A Francia és Olasz liga között sok hasonlóságot tudunk feljegyezni. Sok versenyképes keret van, gondoljunk csak a PSG-re például. Legutóbb a Barcelonat is le tudták győzni, a játékosaik pedig szinte bármely élcsapatban játszhatnának hétről hétre. Nagyon versenyképesek, ezt mutatja, hogy a hazai bajnoki címet is sorra hódítják el, de a harc az idény végéig nagyon kiélezett. Ez is remekül mutatja a francia liga erősödését.

A stábommal folyamatosan dolgozunk azon a kérdésen, hogy hogyan oldjuk meg a játékosaink rotálást. Mindig a legjobb megoldást kell megtalálnunk abból, ami rendelkezésünkre áll. Ez holnap is fontos szempont lesz a találkozó előtti összeállításnál.

A pfújolások? Ezzel csak akkor foglalkozom, ha megzavarja bármelyik játékosomat. Szerintem, ha végre túl jutunk a sérülésekkel terhelt időszakon, akkor bármelyik csapatnak gondot tudunk okozni. A fő probléma jelenleg a kiegyensúlyozottság elérése. A mostani találkozón úgy kell teljesítenünk, mint a Napoli ellen. Ám ez nem elég, az idény minden meccsén meg kell ezt tennünk. Ha sikerül, akkor év végén az első három hely valamelyikén végezhetünk.

Vidic? Szerintem jó szezonja van eddig. Elkövetett néhány hibát, de ezért nem hibáztathatjuk őt. Se a Napoli elleni se más hibája miatt. Nem is igazán szeretek ilyesmiről nyilatkozni.

Vidic/

Mikor ide igazoltam, már akkor is a három védős rendszerről kérdeztek engem. Mióta itt vagyok, folyamatosan dolgozom ezen, szerintem még korai lenne megítélni a teljesítményemet. Az én meglátásom szerint, még többet kell gyakorolnom és keményen kell dolgoznom, hogy javítsak magamon. Az emberek természetesen azt mondanak, amit akarnak, de látni kell, a foci az nem egy sprint, sokkal inkább egy maraton. Még hosszú út áll előttem és érdemien majd az itt töltött időm végén lehet levonni a következtetéseket.

A Napoli elleni meccs végén örültünk az egy pontnak, mivel kétszer is hátrányba került a csapat. Jól játszottunk, különösen az első félidőben és sok pozitív dolgot láttam a játékunkban. Ennél jobbak is tudunk lenni és a kedvünk is csak egyre nő.

Jól érzem magam itt, jók az edzések, jól megy a beilleszkedés is. Ha a csapat teljesítménye javulni fog, szerintem azzal egy időben fog javulni az én játékom is. Remélem részese leszek a felemelkedésnek.

Hirdetés
Ki olvas minket

Oldalainkat 35 vendég és 0 tag böngészi