Inter – Real Madrid, beharangozó

A BL negyedik játéknapjához érkeztünk, és lassan kimondhatjuk, ha most sem sikerül győzni, akkor elúszott a továbbjutás. Matematikailag ugyan nem, de abban az esetben nagyon szerencsésnek kellene lenni, hogy sikerüljön. Lássuk tehát, mit lehet tudni a mai mérkőzésről.

Jelenleg az Inter 2 ponttal a csoport utolsó helyén van, két döntetlent és egy vereséget követően, sajnos idén nem sikerült megízlelni a győzelem ízét a BL-ben. A Madrid sem áll jól, ahogy a korábbi összecsapás beharangozójában is írtuk, kiábrándítóan teljesítenek idén: eddig 4 pontot gyűjtve a harmadikak. Azonban jelen pillanatban a M’Gladbach veri a Sahtart, így a donyeckieknek is 4 pontjuk van, míg a németeknek 8. Kiélezett lehet tehát a maradék 3 mérkőzés, kezdve a maival.

A Realnál komoly névsor rakható össze a hiányzókból, Zidane nem számíthat a kapitányra, Sergio Ramosra, emellett nincs Frederico Valverde, Eder Militao, Luka Jovic, Odriozola és Karim Benzema sem, aki az utolsó pillanatban esett ki. Casemiro viszont visszatérhet a középpályára, a koronavírus leküzdése után.

A válogatott szünetet követően a Nerazzurri egy 4-2-es győzelemmel hangolódott a ma estére, ezzel szemben a Real nem tudta legyőzni a Villareal csapatát: Mariano Diaz góljára Gerard Moreno válaszolt, így 1-1-es döntetlent játszottak a hétvégén. Conte csapata az ötödik, Zidane gárdája pedig a negyedik helyet foglalja el hazája bajnokságában: mindkét csapat látott már szebb napokat… A Blankók emellett az elmúlt öt meccsükből csupán kettőt nyertek meg, egyiket pont az Inter, másikat a Huesca ellen. A Nerazzurri ilyen téren csupán a hétvégi győzelmet tudja felmutatni.

Conte kicsit változtatott a hétvégi kezdőn, mégpedig a védelemben: D’Ambrosio és Ranocchia helyett Skriniar és de Vrij lesznek, emellett Lautaro kezd Sanchez helyett, viszont a csapat többi része változatlan. Eriksennek ismét nem adott lehetőséget kezdőként, így a dán karmester sorsa egyre inkább megpecsételődni látszik Milánóban. Egyes újságok épp a Madriddal való cseréről írtak, Izco ellenében. Zidane a rengeteg hiányzó ellenére is egy ütős csapatot rakott össze, Courtois, Varane, Modric, Kroos, Hazard mind mind remek játékosok. Mindkét csapatnak nagyon kellene a három pont, így reméljük jó mérkőzést láthatunk, a végén Inter győzelemmel.

21:00 M4 Sport.

Forza Inter!!!

INTER (3-4-1-2): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 de Vrij, 95 Bastoni; 2 Hakimi, 23 Barella, 5 Gagliardini, 15 Young; 22 Vidal; 9 Lukaku, Lautaro.
Pad: 35 Stankovic, 97 Radu, 7 Sanchez, 12 Sensi, 13 Ranocchia, 14 Perisic, 24 Eriksen, 33 D’Ambrosio, 36 Darmian, 44 Nainggolan. 
Edző: Antonio Conte.

REAL MADRID (4-3-3): 1 Courtois; 2 Carvajal, 5 Varane, 6 Nacho, 23 Mendy; 10 Modric, 21 Ødegaard, 8 Kroos; 17 Vazquez, 24 Mariano Diaz, 7 Hazard.
Pad: 13 Lunin, 26 Altube, 11 Asensio, 12 Marcelo, 14 Casemiro, 20 Vinicius Jr., 22 Isco, 25 Rodrygo, 32 Chust, 34 Hugo Duro.
Edző: Zinedine Zidane. 

Játékvezető: Anthony Taylor (ENG)
Asszisztensek: Gary Beswick (ENG), Adam Nunn (ENG)
Negyedik játékvezető: David Coote (ENG)
VAR: Stuart Attwell (ENG)
VAR Asszisztens: Lee Betts (ENG)

Start a Conversation