Coppa Italia: Hátrányból várja a visszavágót az Inter

Az Olasz Kupa elődöntőjének első meccsén egy gólos hátrányba került a Nerazzurri, miután Fabian Ruiz találatával a Napoli megnyerte a találkozót Milánóban. A meccs lassú tempóban indult, érezhető volt a fáradtság a csapatokon, és sajnos az Inter nem jelentett túl nagy veszélyt a déliek kapujára. A második félidőben Eriksen és Sanchez is beállt, és bár egy fokkal feljavult a játék képe a hajrára, az eredmény nem változott. Így a visszavágón kell, hogy megfordítsa az eredményt a csapat.

Conte úgy döntött, nem pihenteti Lukakut, és mellé a hétvégi meccset eltiltás miatt kihagyó Martínez került. A középpályán újra összeállt a szezon elején jól megszokott Sensi-Brozovic-Barella trió, széleken pedig Moses és Biraghi kapott lehetőséget. A hátsó alakzatot Skriniar, de Vrij és Bastoni alkották, mögöttük Padellivel, aki a sérült Handanovicot pótolta. Ezzel szemben Gattuso 4-1-4-1-es formációban küldte fel az övéit, és sikeresen akasztotta meg az Inter támadó-gépezetét.

Az első félidő kevés előretörést és helyzetet hozott, sok passzal a pálya közepén. Általában egyéni hibák után született egy-egy támadás mindkét oldalon. Az Inter próbálkozott távolabbról is tüzelni, ha már a kapu elé nem ért fel, de Ospinának nem volt gondja Lautaro és Brozovic lövéseinek hárítása. A 17. percben de Vrij játszotta előre a labdát, majd Biraghi beadását Martínez a kapu fölé fejelte. A Napoli pedig gyors kontrákkal, és háromszögekkel próbálta kijátszani az Inter védőit, különösen Elmas volt aktív a szélen, sokszor összejátszva Zielinskivel hogy végül Mertenshez juttassák a labdát.

A Nerazzurri próbált emelni az iramon a második félidőre (közben a besárgult Skriniart Dambrosio váltotta), és próbálta a Napoli játékosokat a saját kapujuk elé szögezni. Azonban a Partenopei kitartott, nem sok területet adva az Internek a támadásra. Az 50. percben Lukakunak sikerült leráznia a védőit, fejesét azonban védte Ospina. Ez nem riasztotta el a Napolit, mi több: nem sokkal később Fabian Ruiz kapott az Inter tizenhatosának jobb oldalán labdát, majd egy gyors kényszerítő után remekül eltalált lövést eresztett meg, melyet sajnos Padelli nem tudott hárítani.

0-1

Conte próbált változtatni a mérkőzés képén, formációt váltva 4-3-3-ra, beküldve Eriksent, Sanchezt a fordítás reményében. Részben sikerült is, javult a játék, és több helyzet is kialakult, azonban a Napoli védelme nem hibázott, és az Inter a szezon során másodszor képtelen volt bevenni ellenfele kapuját.

A visszavágót március 5.-én tartják majd a San Paolo stadionban, ahol végleg eldől, melyik együttes kerül a döntőbe. Mi nagyon bízunk benne, hogy az Inter lesz az!

FORZA INTER!!!

INTER 0-1 NAPOLI

INTER (3-5-2): 27 Padelli; 37 Skriniar (33 D’Ambrosio 46′), 6 de Vrij, 95 Bastoni; 11 Moses (7 Sanchez 74′), 23 Barella, 77 Brozovic, 12 Sensi (24 Eriksen 67′), 34 Biraghi; 9 Lukaku, 10 Lautaro.
Pad: 1 Handanovic, 35 Stankovic, 46 Berni, 2 Godin, 8 Vecino, 13 Ranocchia, 15 Young, 20 Borja Valero, 87 Candreva.
Edző: Antonio Conte.

NAPOLI (4-1-4-1): 25 Ospina; 22 Di Lorenzo, 44 Manolas, 19 Maksimovic, 6 Mario Rui; 4 Demme; 12 Elmas, 20 Zielinski (5 Allan 83′), 8 Fabian Ruiz, 7 Callejon (21 Politano 78′); 14 Mertens (99 Milik 73′).
Pad: 1 Meret, 27 Karnezis, 9 Llorente, 11 Lozano, 13 Luperto, 24 Insigne, 26 Koulibaly, 68 Lobotka.
Edző: Gennaro Gattuso.

Gólszerző: 57′ Fabian Ruiz (N)
Lapok: Skriniar (I), Manolas (N), Mario Rui (N), Ospina (N)
Egyéb: Antonio Conte (I) sárgalap
Hosszabbítás: 2′, 4′.

Játékvezető: Calvarese.
Asszisztensek: Ranghetti, Longo.
Negyedik játékvezető: La Penna.
VAR és VAR asszisztens: Mariani, Paganessi.

Start a Conversation